• 03 Mai 2017

Ce este o recenzie online și cum te poate ajuta să-ți crești afacerea?

Datorită faptului că în ultimii ani comerțul online s-a dezvoltat mult peste așteptările noastre, din ce în ce mai mulți români aleg firmele sau serviciile care răspund cel mai bine nevoilor în funcție de review-urile online. Marele avantaj pe care îl au persoanele care fac aceste alegeri în mediul online este faptul că se pot documenta citind o mulțime de mărturii ale persoanelor care au călcat deja pragul afacerilor! 3 DIN 5 OAMENI CITESC REVIEW-URILE ONLINE ÎNAINTE DE A APELA LA SERVICIILE UNEI FIRME! Ce este o recenzie online?O recenzie este practic o părere, cu rol informativ, legată de un produs sau serviciu. În funcție de diferiți factori, recenziile pot fi pozitive sau negative. ✓ Părerile clienților tăi creează cea mai importantă secțiune a paginii de pe www.seficho.com, care se poate transforma într-o adevărată carte de vizită online✓ Un review pozitiv va îndemna întotdeauna cumpărătorii să apeleze la firma ta sau serviciile pe care le oferi CONFORM UNUI RAPORT DE SEO, REVIEW-URILE ONLINE SE AFLĂ ÎN TOP 7 INFLUENȚATORI AI MODULUI ÎN CARE O AFACERE APARE ÎN REZULTATELE CĂUTĂRII GOOGLE Potrivit unui studiu al Hardvard Business Review există o combinație de 3 factori care influențează deciziile de cumpărare: ✓ Opțiunile și Gusturile preexistente ale clienților (P)✓ Materialele de Marketing (M)✓ Informațiile primite de la alți oameni (O)Atenție, însă, aceste 3 elemente sunt complementare: cu cât impactul lui „O” este mai mare, cu atât mai nesemnificativ devine M sau P, spre exemplu. SEFICHO.COM ÎȚI PUNE ACUM LA DIZPOZIȚIE GRATUIT O PAGINĂ DEDICATĂ AFACERII TALE UNDE SĂ TE APUCI DE STRÂNS REVIEW-URI! ✓ Dacă vrei să știi ce arii trebuie să îmbunătățești;✓ Să îți pui la vedere oferta unică de vânzări;✓ Să îți conturezi ofertele unice de vânzări, mulțumită sugestiilor utilizatorilor;✓ Să îți construiești relații de încredere pe termen lung cu clienții;✓ Să îmbunătățești comunicarea cu clienții✓ Să scapi de costurile enorme pentru publicitate
Continuare

  • 26 Apr 2017

GESTIONEAZĂ REPEDE ȘI CORECT SITUAȚIILE DE CRIZĂ CARE TE IAU PRIN SURPRINDERE ÎN

Să presupunem că ești în vacanță și întâmpini una dintre următoarele situații neplăcute: se strică mașina / ai pană camera nu e chiar ceea ce te așteptai hotelul nu are locuri de parcare nu îți place mâncarea de la hotel și cauți un restaurant animalul de companie (pentru că l-ai luat cu tine) s-a îmbolnăvit etc. CUM LE GESTIONEZI ÎN PREZENT? Cu mașina stricată sigur nu o mai miști din loc și trebuie să cauți pe Google service-uri care să îți rezolve problema Ca să găsești altă locație unde să dormi, măcar pentru o noapte, trebuie să umbli din hotel în hotel ca să vezi dacă mai au camere libere Alegi un restaurant în funcție de cum arată și câtă lume e înăuntru, dar cu siguranță nu ai idee cum e mâncarea Te apuci și cauți disperat un cabinet veterinar – cel mai probabil alegi unul la întâmplare CUM LE GESTIONEZI DACĂ AI CONT PE SEFICHO.COM? Accesezi SEFICHO.COM de pe telefonul mobil. Tastezi cuvântul cheie care te interesează (ex. restaurante, cabinet veterinar, etc.) și alegi orașul în care te afli. Citești REVIEW-urile, iar în mai puțin de 3 minute găsești firma POTRIVITĂ și nu apelezi la una la întâmplare!   DACĂ FIRMA NU ARE PAGINĂ DEDICATĂ PE SEFICHO.COM LASĂ NUMELE FIRMEI ÎN COMENTARII ȘI ACESTA VA APĂREA PE SITE ÎN CEL MAI SCURT TIMP!  
Continuare

  • 26 Apr 2017

NOI ADUCEM ÎN ATENȚIA PROPRIETARILOR DE AFACERI EXPERIENȚA TA!

Ai apelat cu încredere și ai fost tratat cu dispreț? Ești dezamăgit de cum ai fost întâmpinat și de faptul că firma nu a răspuns nevoilor tale, dar ți-a luat banii? Ai vrut să iei legătura cu proprietarul afacerii, dar acesta nu a fost de găsit? E timpul să nu mai treci cu vederea și să nu mai lași astfel de situații nerezolvate. Nemulțumirile tale s-ar putea să nu fi ajuns „la urechile” persoanei care are în sarcină să gestioneze aceste probleme. De ce să te complici când acum totul e mult mai simplu! Noi aducem în atenția proprietarilor de afaceri experiența ta! Completează condica ta de sugestii și reclamații! DACĂ FIRMA NU ARE PAGINĂ DEDICATĂ PE SEFICHO.COM LASĂ NUMELE FIRMEI ÎN COMENTARII ȘI ACESTA VA APĂREA PE SITE ÎN CEL MAI SCURT TIMP!
Continuare

  • 26 Apr 2017

VREI SĂ APELEZI LA O FIRMĂ DAR EȘTI CURIOS CARE SUNT PĂRERILE CELORLALȚI CARE DE

Ești asaltat de oferte, ai prea multe opțiuni și nu știi ce să alegi? Aici intervine SEFICHO.COM! Alege în funcție de review-urile, recenziile, mărturiile, sugestiile și reclamațiile celorlați membri ai comunității sefichoniștilor! MAI SIMPLU DE ATÂT NICI CĂ SE PUTEA! Înainte să achiziționezi un telefon mobil citești review-urile, iar asta e valabil la marea majoritate și când vine vorba de electronice, electrocasnice, mașini, cărți, produse fashion, etc. E normal! Nu vrem „să aruncăm cu banii pe fereastră”. De ce să nu citești review-urile și înainte să apelezi la un serviciu? Astfel vei fi 90% convins că apelezi la cei mai buni dintre cei mai buni, alegi cele mai rapide servicii, cele care îți oferă prețul corect sau unde ceilalți au oferit 5 stele seficho în privința întregii experiențe! CAUTĂ, GĂSEȘTE, ALEGE și recomandă altora printr-un review lăsat pe pagina dedicată afacerii de pe SEFICHO.COM! Este o formulă cât se poate de simplă care poate determina administratorii de afaceri să-ți ofere servicii de calitate în schimbul unui feedback pozitiv. Așa toată lumea are de câștigat!
Continuare

  • 26 Apr 2017

REVIEW-URILE REPREZINTĂ CEA MAI PUTERNICĂ „ARMĂ” PE CARE O POATE DEȚINE UN CUMPĂ

În momentul în care suntem pe punctul de a alege un produs/de a apela la serviciile unei firme sau de a face departajarea între două companii, recomandările fac diferența. Într-adevăr, alegerea devine mai ușoară atunci când prietenii tăi îți recomandă un anumit produs sau o anumită firmă. Dar ce facem atunci când nici ei nu s-au mai aflat în situația ta? Crede-mă, acum totul e mult mai ușor. În prezent, login-ul cu contul de Facebook, Twitter sau Google Plus și review-urile companiilor cărora le-ai călcat pragul ar trebuie să fie cele mai întâlnite forme folosite de social ecommerce pe site-urile diveselor companii, însă nu toate firmele îți oferă această posibilitate. Review-urile la produse/servicii pe care le folosești sau la care ai apelat reprezintă cea mai puternică „armă” pe care o poate deține un cumpărător, mai ales atunci când toate toate companiile au un cont dedicat pe un singur site și nu e nevoie să stai să cauți rubrica de feedback pe site-ul firmei sau prin motoarele de căutare. Astfel, tu decizi dacă vrei să crești vânzările unei companii sau vrei ca „prietenii” din comunitate să se ferească de serviciile firmei.   Nu uita că:✓ 70% din cumpărători se uită la review înainte de a face achiziții și au încredere în ele ca într-o recomandare de la un prieten✓ 60% dintre ei ar cumpăra mai degrabă de la un magazin care are atât review-uri pozitive, cât și constructive   Review-urile îi fac pe oameni să se simtă confortabil că achiziționează ce își doresc, deci tu poți să decizi dacă vrei să îndepărtezi oamenii de afacerea respectivă sau vrei ca și alții să beneficieze de aceeași experiență plăcută.   Nu întotdeauna ai șansa să spui persoanei responsabile de dezvoltarea unei afaceri unde greșește, iar mai apoi o lași baltă pentru că nu reprezintă interes pe tine și oricum vei alege o altă firmă. Review-urile negative dar constructive îi ajută pe proprietarii de afaceri să vadă anumite aspecte pe care le-ar avea de îmbunătățit. Dacă lași un review negativ-constructiv ai ocazia să observi și câtă importanță acordă proprietarul afacerii nevoilor tale, ale clientului. Până la urmă tu îi dai bani, ție ar trebui să-ți facă pe plac.
Continuare

  • 26 Apr 2017

FEREȘTE-TE DE „POSTACI”! TE ASIGURĂM CĂ TOATE COMENTARIILE SUNT CÂT SE POATE DE

49% din companiile care își desfășoară activitatea în mediul online oferă stimulente unor terțe persoane pentru a lăsa comentarii favorabile la unele produse sau servicii. Pe SEFICHO.COM fiecare comentariu este publicat după ce este citit, verificat și aprobat de unul dintre editorii platformei. Pe această cale dorim să te asigurăm că toate comentariile sunt cât se poate de reale!
Continuare

  • 26 Apr 2017

Varietatea de firme, produse și servicii este mult prea mare si de multe ori, at

IMAGINAȚI-VĂ CĂ AȚI RĂMAS ÎN PANĂ ÎNTR-UN ORAȘ STRĂIN, ÎNTR-O ZI DE WEEKEND ȘI SUNTEȚI ÎN CĂUTAREA UNUI SERVICE AUTO. CUM PROCEDAȚI? Căutați pe GOOGLE „Service auto + oraș” și accesați fiecare rezultat pentru a vedea care sunt prețurile și dacă au program în weekend sau preferați să accesați o singură platformă, dați search după cuvântul cheie „service auto” în orașul în care vă aflați și aveți toate informațiile la îndemână după doar 2 click-uri? Pe deasupra nu aveți înșirate sec doar câteva din caracteristici firme, ci și părerile celorlați care au apelat la serviciile companiei respective. Te asigurăm că vei alege serviciul potrivit în mai puțin de 5 minute!
Continuare

  • 26 Apr 2017

DESCOPERĂ SEFICHO.COM ȘI ÎNCEPE SĂ FACI ALEGERILE POTRIVITE

Varietatea de firme, produse și servicii este mult prea mare si de multe ori, atunci când trebuie să alegi, pierzi ore sau chiar zile, umblând din firmă în firmă și încercând să te decizi. E și normal. Știm că tu întotdeauna cauți ceea ce este mai bun pentru tine, prietenii și familita ta! Într-un final, de cele mai multe ori, ajungi să alegi un produs la întâmplare sau chiar să renunți să mai achiziționezi ceva. Nu dispera însă, pentru că acum totul este mult mai ușor! SĂ NE IMAGINĂM CĂ TU SAU UNA DINTRE CUNOȘTINȚELE TALE VĂ AFLAȚI ÎN CĂUTAREA UNUI PRODUS SAU SERVICIU. Adesea când doriţi să apelați la o firmă, ajungeți, cel mai probabil în magazinele online (presupunând că deja nu mai umblați din firmă în firmă), unde găsiți de regulă doar prețul și câteva dintre caracteristicile serviciilor/produselor, însă, parcă totuși lipsește ceva! Ce te poate convinge că vei face o alegere excelentă sau că produsul este sau nu cel mai potrivit pentru pretențiile tale? În aceste situații vei realiza importanța unui site ca SEFICHO.com.
Continuare

  • 10 Apr 2017

Taxeaza companiile de neincredere

TAXEAZĂ COMPANIILE DE NEÎNCREDERE! OCT 18 Noi îți dăm „o voce” iar companiilor un spațiu în care „să asculte” mărturiile, reclamațiile și sugestiile tale Vrând, nevrând în fiecare zi interacționezi cu serviciile unei companii. De multe ori pleci nemulțumit pentru că oferta pe care ai găsit-o pe internet nu se potrivește cu ceea ce ți-a spus angajatul de la frontdesk-ul firmei sau oamenii în care ți-ai pus speranța că te vor ajuta pur și simplu te-au dezamăgit. Îți mai aduci aminte de câte ori ai apelat la serviciile unei firme, ai fost nemulțumit și ai vrut să ceri explicații unei persoane din conducere, dar nu ai avut cu cine discuta? A sosit momentul ca tu să taxezi companiile de neîncredere!   Este dovedit științific faptul că 8 din 10 persoane care interacționează cu o firmă sunt dezamăgite. Scopul #SEFICHO este să aducă oamenii mai aproape, să creeze o comunitate, iar tu printr-o simplă mărturie lăsată în condica ta de sugestii și reclamații să îi ajuți pe alții pentru a evita situațiile neplăcute cu care te-ai confruntat. În prezent, peste 280 de companii din Brașov și Sibiu sunt înscrise în „condica ta de sugestii și reclamații” de pe www.seficho.com, iar numărul acestora este în continuă creștere.  
Continuare

  • 08 Dec 2014
SEFICHO.COM

La mulți ani, SEFICHO.COM! Un an în care tu ai mers numai la sigur!

Din dorința de a crea o pârghie între consumatori și proprietarii de afaceri, în urmă cu un an de zile, pe 10 februarie, am lansat SEFICHO.COM – Condica ta de sugestii și reclamații online. Având în vedere că prețurile sunt într-o permanentă ascensiune, dar nu sunt justificate de calitatea serviciilor, în multe dintre cazuri, am decis că e nevoie să responsabilizăm proprietarii de afaceri în relație cu cei care le calcă pragul firmelor și de ce nu, cu partenerii de afaceri. Cu toții cunoaștem genul de companii mici, care, în ciuda faptului că nu s-au dezvoltat foarte mult, sunt îndreptate exclusiv spre nevoile clienților, i-au fidelizat, au prețuri bune, iar tu nu încetezi să le calci pragul. La fel, să recunoaștem, știm și câteva companii de talie mondială care, deși au un renume, nu încetează să te dezamăgească (sau poate doar tu ești cel care aveai așteptări mult prea mari). După un start timid la Brașov, au venit din partea ta, dragă utilizatorule, multe recomandări de firme cărora tu le-ai călcat pragul și voiai să le lauzi serviciile, angajații, managementul sau produsele. Atunci a fost momentul în care am decis că e timpul să ne extindem. Astfel, în prezent am ajuns să fim prezenți în 13 județe, plus Bucureștiul și colaborăm cu peste 700 de firme din toate domeniile. Sigur, vrând, nevrând, în fiecare zi interacționezi cu cel puțin una dintre ele. În ciuda tuturor rapoartelor SEO, în care se specifică că 63% din utilizatori ar accesa o astfel de platformă doar pentru a scrie despre experiențele jenante și negative, noi ne bucurăm că suntem diferiți. De ce? Pentru că 70% dintre comentarii sunt comentarii care aduc laude angajațiilor, serviciilor sau produselor companiei. Atenţie însă! Ca să funcţioneze cum promitem avem nevoie şi de ajutorul tău. Adu-ţi aminte că, de fiecare dată când ai fost la o firmă să laşi o mărturie pe SEFICHO.com, ajuţi cel puţin 3 persoane: pe cea din conducerea firmei, pe cel care va studia şi se va gândi dacă e bine să aleagă aceeaşi firmă sau alta mai potrivită şi, nu în ultimul rând, pe tine. Dacă tu laşi o mărturie, te vei bucura de o altă mărturie, creând un cerc de utilizatori care se ajută reciproc.            
Continuare